Congresul Asociaţiei Internaţionale Fondacio, 13-18 mai 2013


Congresul Fondacio în România: comunicat de presă - blog derulare program, evenimente.
În perioada 13-18 mai 2013 a avut loc în România, la Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus, Congresul Internaţional al Asociaţiei Fondacio, chrétiens pour le monde (www.fondacio.org). Asociaţia Internaţională Fondacio, chrétiens pour le monde este o asociaţie romano-catolică de drept civil francez şi de drept pontifical.

Congresul Internaţional al Asociaţiei Fondacio, chrétiens pour le monde a avut loc în România la Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus, jud. Braşov, cu Binecuvântarea Î.P.S. Sale, Î.P.S. Sa Prof. Univ. Dr. Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Congresul a avut loc în România, în cadrul Academiei teologice din cadrul Mănăstirii Brâncoveanu, în urma colaborărilor dintre Asociaţia Fondacio şi Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă la nivel local, care cuprind 20 de ani de parteneriate, începând de la primele contacte realizate cu Binecuvântarea vrednicului de pomenire, Î.P.S. Antonie Plămădeală, şi ajungând la proiectele sociale şi pastorale pe care Asociaţia Fondacio le sprijină prin intermediul Asociaţiei Ortodoxe pentru o Lume Nouă din Sibiu.

În cadrul Congresului au participat 150 de membri şi simpatizanţi ai Fondacio, invitaţi laici şi membri ai clerului romano-catolic, din 4 continente şi 20 de ţări în care Asociaţia Fondacio iniţiază, dezvoltă şi sprijină proiecte pastorale şi sociale.

Organizatorul Congresului este Asociaţia internaţională Fondacio, chrétiens pour le monde. Congresul reprezintă un eveniment intern al Asociaţiei Fondacio şi a avut ca scop principal alegerea Preşedintelui şi a Consiliului Internaţional al Fondacio. În cadrul Congresului a fost ales noul preşedinte al Fondacio, în persoane lui François Prouteau (Franţa).

Participanţi Congres Internaţional Fondacio 2013

Contact Echipă Organizare Congres (participanţi, program, alegeri preşedinte): Fondacio, Maison internationale 23, rue de l'Ermitage, 78000 Versailles, +33(0)130830390, Fax: +33(0)130830381, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., www.fondacio.org.

Organizarea tehnică a Congresului (cazare, masă, transport) a fost realizată cu sprijinul Asociaţiei Ortodoxe pentru o Lume Nouă - Sibiu. Contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., +40748032238.

Demersurile legate de procedura de obţinere a vizei române pentru participanţii din ţările africane, China, Filipine şi Columbia au fost realizate de Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus.