Activităţi social - caritabile

Copiii din Murgeni vă mulţumesc!

afisdemultumire anuasta 
Ziua de sambata, 14 Decembrie 2013, a fost una a bucuriei.
 
Bucuria impresionanta din ochii celor peste 450 de copii din satele Floreni, Sarateni, Carja, Raiu, Schineni si Sarateni, sate din raza oraşului Murgeni, jud. Vaslui, ce au fost vizitati de Mos Craciun cu sacul incarcat.
 
Sambata la ora 7:00 am pornit la un drum de 300 km, 6 masini, 1 camioneta si 23 de tineri voluntari pentru a aduce o bucurie copiilor dintr-o zona defavorizata a jud. Vaslui, si anume satele apartinatoare ale orasului Murgeni.
Am parasit drumul soseaua nationala la Barlad pentru a putea ajunge la destinatie, si am intrat pe un drum printre dealuri despadurite, cu un peisaj bacovian, mohorat de decembrie. 
In case you are looking for a safe and easy way to get your medications rxonpharm.com, there would be no better method than buying drugs online from Canada simply because it is quick and very convenient.
Dupa ceva timp, se arata in fata noastra satul Floreni, prima oprire a lui Mos Craciun, la scoala din sat.
Ne asteapta in poarta scolii, directorul scolii, un om inimos si activ, cu care am reusit sa colaboram foarte bine pentru a duce la bun sfarsit aceasta actiune si a identifica toate problemele comunitatii. 
 
Primul gest din multe altele emotionante pe parcursul intregii zile, este ca am fost primiti, ca niste oaspeti de seama, cu paine si sare, de doi copilasi imbracati in costum popular. Ceva extraordinar pentru noi toti, ce ne-a coplesit.
Ne-am mobilizat repede, sa descarcem masinile si sa pregatim pachetele pentru toti copiii. Intre timp, curtea scolii rasuna de glasurile copiilor, se faceau ultimele repetitii pentru serbare si toata lumea era nerabdatoare.
Prima serbare a avut loc in satul Floreni, iar ulterior, dupa lasarea intunericului am reusit sa ajungem, in satul Sarateni, pe un drum de pamant ce parea a duce nicaieri, printre dealuri si ceata densa.
 
Poate pentru multi dintre noi, Mos Craciun este ceva obisnuit, ce vine in fiecare an, cu dorinte mari ale noastre si cadouri importante...dar nu ne putem imagina ce bucurie inseamna pentru niste copii, la care chiar nu vine Mos Craciun, pentru ca multi dintre parintii lor nu isi permit.
 
Poate nu pot exprima aici sentimentul de bucurie si de emotie din sufletele noastre ale celor care am fost prezenti acolo, si care am ramas impresionati de entuziasmul copiilor cantand colinde, de momentele artistice pregatite de copii, educatori, invatatori, profesori si de primirea extraordinara a localnicilor.

Poate ca Dumnezeu nu le-a oferit sansa de a se naste intr-un alt loc, sau sansa de a avea jucarii, carti si bani, dar i-a inzestrat cu glasuri cristaline si frumusete sufleteasca. 

Mos Craciun a oferit aproape 500 de pachete cadou copiilor din sate si familiilor aflate in situatii sociale dificile, lucru la care nici nu speram acum 3 saptamani cand am inceput colectarea de fonduri.
Pentru ei Mos Craciun s-a dovedit a exista cu adevarat, acolo in mijlocul lor si nu doar la televizor, si asta datorita voua, tuturor celor care ne-ati intins o mana de ajutor. Nu a fost usor, dar am reusit.
Datorita tuturor celor care au contribuit cu produse si bani, am reusit sa oferim pachete consistente (dulciuri, fructe, caiete, iaurturi, zahar, carti de povesti,jucarii, alimente, haine)   tuturor celor prezenti. Suma totala a sponsorizarilor (cumulat bani si produse) a fost de peste  14.000 lei.
Trebuie sa fim recunoscatori si sa multumim in primul rand, lui Dumnezeu ca ne-a ajutat ca totul sa iasa  bine si sa aducem un zambet curat pe buzele copiilor, si sa aprindem o mica luminita de Craciun.
Cu ochii mari, asa cum i-am vazut pe copiii din cele 2 sate, acestia doresc sa va multumeasca prin intermediul nostru, pentru ca anul acesta, Mos Craciun a ajuns si la ei, si astfel Dumnezeu le-a dovedit ca nu i-a uitat acolo, in acel loc in care cei din lumea in care traim i-a uitat de mult.

Acesti copii minunati exista, si sunt acolo, iar acum datorita noua se bucura de venirea Sfintelor Sarbatori.

Va multumim pentru ca v-ati plecat urechea sa ascultati povestea copiilor , si fiecare ati contribuit la bucuria lor.

Si pentru ca ne aflam in prag de Sfinte sarbatori, si nu mai este mult pana sa ne bata la usa Craciunul, dorim sa va uram cu drag sa aveti parte de: Sarbatori cu liniste si pace sufleteasca, mese frumoase alaturi de familie, de colinde preaslavite si sa va bucurati sanatosi de sarbatoarea Nasterii Pruncului Iisus.
Bucurati-va de puterea de a darui si sa fim recunoscatori lui Dumnezeu pentru acest lucru.

Sarbatori Fericite!
 
 

Hai cu noi la Fruntişeni!

 

În data de 15 decembrie 2012, tinerii Asociaţiei Ortodoxe pentru o Lume Nouă vor merge (din nou) să colinde şi să dăruiască cadouri şi ajutoare copiilor şi familiilor din satul Fruntişeni din jud. Vaslui.

Proiectul Dăruind vei dobândi are ca scop să ajutorarea copiilor şi familiilor acestora din zonele defavorizate ale României. În anul 2012, tinerii Asociaţiei vor organiza cel de-al cincilea eveniment de Crăciun dedicat copiilor din zone defavorizate cu populaţie şcolară numeroasă. În acest an, acţiunea noastră vizează un număr de 350 de copii preşcolari şi şcolari din satul Fruntişeni.

Pentru a-l ajuta pe Moş Crăciun să facă o bucurie consistentă copiilor din satul Fruntişeni, fiecare dintre voi ne poate ajuta astfel:

- să vină cu noi la Fruntişeni;

- să contribuie financiar sau material cu o parte din produsele dăruite copiilor şi familiilor;

- să ne ajute să organizăm transportul (maşini personale).

În numele copiilor din satul Fruntişeni, îţi mulţumim şi îţi dorim Sărbători binecuvântate!

Pentru ajutorul tău, organizarea drumului, cumpărături şi alte detalii, poţi contacta echipa A.O.L.N.: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., responsabil: Nicuşor Golişteanu, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., 0748032239.

Mulţumim tuturor celor care ajută şi mediatizează acţiunea noastră: www.iulia-sirbu.blogspot.com

 

 

 

Proiectul Orlat - un nume pentru început

Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă s-a dedicat proiectelor sociale încă de la începutul înfiinţării primului grup de tineri voluntari ortodocşi şi ulterior în mod sistematic după înfiinţarea juridică a Asociaţiei.

Iniţial, tinerii din Asociaţie au realizat în perioada 2001-2007, în mod curent, o dată de două săptămâni, activităţi social-educative destinate tinerelor orfane cu varste cuprinse intre 12 si 16 ani care se aflau în Centrul de Plasament Orlat, in apropiere de Sibiu.

Activităţile desfăşurate în cadrul proiectului Orlat aveau la bază teme precum sănătatea, comportamentul individual în cadrul unui grup, reguli de viaţă socială şi spirituală.

Odată cu dezvoltarea activităţilor sociale a apărut şi s-a implementat, în paralel cu activităţile din cadrul Centrului de la Orlat, proiectul Tineri pentru tineri.

În momentul dezvoltării celor două grupuri de acţiune ale Asociaţiei, la Sibiu şi mai ales la Bucureşti, activităţile sociale s-au diversificat, având ca beneficiari tineri orfani, bătrâni (bolnavi şi/sau singuri), copii bolnavi, copii abandonaţi.

Astfel, cu ocazia marilor sărbători creştine, dar şi ocazional la iniţiativa membrilor Asociaţiei, au loc activităţi sociale în diferite locuri din Sibiu şi Bucureşti, în special la Căminul de bătrâni din centrul vechi al oraşului Sibiu şi la Spitalul de bătrâni Sf. Luca din Bucureşti.

Proiecte social caritabile anuale în satele defavorizate

Începând cu iarna anului 2008, tinerii voluntari din grupul de acţiune din Bucureşti al Asociaţiei Ortodoxe pentru o Lume Nouă au organizat acţiuni social-caritabile cu caracter creştin în sate defavorizate din România, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. Acţiunile au la bază parteneriate realizate cu administraţiile locale pe baza unor anchete sociale şi au fost sprijinite financiar din surse proprii ale Asociaţiei (contribuţii voluntari) şi din ajutorul Parohiei Ortodoxe Mihai Bravu - Sf. Fanurie din Bucureşti.

În fiecare eveniment social caritabil din satele defavorizate au participat între 200 şi 350 de copii, preşcolari şi şcolari (clasele I-VIII), beneficiind de cateheze de Crăciun, serbări tematice cu colinde de Crăciun, cadouri în dulciuri, alimente, jucării şi rechizite.

Astfel, au avut loc acţiuni în satul Lespezi (jud. Iaşi), decembrie 2008, satul Balaci (jud. Teleorman), decembrie 2009, satul Fruntişeni (jud. Vaslui), decembrie 2010, sat Hamcearca (jud. Tulcea), decembrie 2011, sub genericul Dăruind vei dobândi.

Album foto acţiune satul Fruntişeni (dec. 2010)