A.O.L.N. în Republica Moldova

În urma mai multor participări a tinerilor din Republica Moldova în Forumul Tinereţe şi Speranţă (ediţiile a VIII-a - a XIII-a / 2006-2011) de la Mănăstirea Brâncoveanu, s-a format un grup de voluntari deschişi ideii organizării unui forum în Republica Moldova organizat de tineri pentru tineri.

În urma parteneriatului realizat între Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă - Sibiu, România - şi parohia Sf. Ap. Petru şi Pavel din Chişinău (Mitropolia Basarabiei), s-a format un grup de voluntari de tineri moldoveni care şi-au propus să organizeze în vara anului 2010 un forum în Republica Moldova.

În Republica Moldova forumul este intitulat Forumul Oameni şi Suflete, un forum despre dragostea de azi. Prima întâlnire în Republica Moldova a avut loc între 4 şi 8 august 2010 la Mănăstirea Chiţcani (Noul Neamţ/Transnistria), participând tineri ortodocşi din Republica Moldova şi tineri din România, voluntari ai Asociaţiei Ortodoxe pentru o Lume Nouă.

Persoane de contact în Republica Moldova:

Contribuţia participanţilor în Forumul Oameni şi Suflete este de obicei 150 lei moldoveneşti. Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă asigură diferenţa dintre costul real al forumului şi contribuţia participanţilor. Organizatorii asigură cazare, masă şi participarea la ateliere. Nu este inclus transportul până la Mănăstirea în care are loc forumul.