Autonomie

Proiectul Autonomie al Asociaţiei Ortodoxe pentru o Lume Nouă are ca scop continuarea oferirii unui sprijin material, financiar şi logistic beneficiarilor proiectelor sociale ale Asociaţiei. A fost gândit iniţial ca o continuare a proiectului Tineri pentru Tineri, în care fetele orfane beneficiare erau ajutate logistic şi financiar la ieşirea din proiect pentru a putea dobândi în perioada studenţiei o minimă autonomie din punct de vedere financiar, până la momentul în care puteau să se întreţină în mod decent singure.

Proiectul Autonomie a început în momentul în care primele beneficiare din cadrul proiectului Tineri pentru Tineri au împlinit 18 ani şi continuă şi astăzi, mai ales având ca beneficiari tinerii consiliaţi în cadrul Centrului de Consiliere - proiectul Egalitate de Şanse.

Proiectul Autonomie are un buget separat în cadrul axei sociale a Asociaţiei. Fiecare ajutor acordat în cadrul proiectului Autonomie are la bază o analiză socială amănunţită şi ancorată în realitatea socială a beneficiarilor, încercându-se de fiecare dată responsabilizarea financiară a beneficiarilor, în drumul spre propria lor autonomie, iar nu introducerea beneficiarilor într-un sistem de ajutor sistematic fără posibilitatea de a ajunge la propria lor autonomie.

Bugetul proiectului Autonomie variază anual în funcţie de situaţiile urgente survenite în viaţa şi evoluţia beneficiarelor proiectului Tineri pentru Tineri şi Egalitate de Şanse, între 1000 şi 2500 euro anual.