Proiecte de viitor

Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă (A.O.L.N.) se angajează în perioada 2009-2014 pentru continuarea şi dezvoltarea proiectelor existente dar şi pentru implementarea unor proiecte pastorale noi:

1) Implementarea şi dezvoltarea principalului proiect pastoral pentru tinerii studenţi (Forumul „Tinereţe şi Speranţă”) în ţări ortodoxe vecine (Republica Moldova şi Ucraina). 

2) Un nou proiect pastoral dedicat familiei care să se dezvolte pe trei axe: (a) tineri care doresc să se căsătorească, (b) tineri căsătoriţi şi (c) tineri cu probleme în căsătorie, în pragul divorţului sau divorţaţi. Proiectul îşi propune ca prin întâlniri, ateliere, sesiuni şi weekenduri tematice să îi sensibilizeze pe participanţi faţă de valorile familiei creştine şi să ofere un suport real celor care au nevoie de ajutor în întemeierea sau salvarea familiei.

3) Un proiect pastoral dedicat preadolescenţilor (12-14 ani), realizat pe bază de parteneriat cu şcoli generale, care să îşi propună sensibilizarea copiilor participanţi faţă de problemele religioase, dezvoltarea lor personală şi religioasă armonică şi deschiderea faţă de voluntariat.

4) Sesiuni de informare şi formare pentru valorificarea şi dezvoltarea posibilităţilor de susţinere financiară a proiectelor pastorale şi sociale ale Asociaţiei prin intermediul fondurilor europene.

5) Sesiuni de formare pastorală dedicate membrilor voluntari activi, pentru a oferi un suport teologic ortodox tinerilor care doresc să îşi dedice timpul pentru a sluji Bisericii Ortodoxe şi misiunii acesteia.