WEEKEND TEMATIC PENTRU TINERII VOLUNTARI AI ASOCIAŢIEI
 
În perioada 26-27 octombrie 2013 a avut loc la Măgura, în condiţii nonformale, un weekend tematic destinat tinerilor voluntari şi apropiaţi Asociaţiei, care a avut ca scop cunoaşterea mai bună a tinerilor participanţi în proiecte, stabilirea unei liste de priorităţi şi de idei de proiecte şi acţiuni, precum şi timp liber şi relaxare.
  
ADUNAREA GENERALĂ A ASOCIAŢIEI ORTODOXE PENTRU O LUME NOUĂ
 
Adunarea Generală a Asociaţiei Ortodoxe pentru o Lume Nouă a avut loc, joi, 26 septembrie, la ora 19.00, în cadrul Centrului Misionar Sf. Fanurie din Bucureşti, Parohia Mihai Bravu - Sf. Fanurie (Bucureşti, sector 3, str. Cerceluş, nr. 18A). 
Ordinea de zi a adunării a fost: 1) raportul preşedintelui A.O.L.N. şi al Consiliului Director, 2) alegerea preşedintelui A.O.L.N., 3) alegerea Comisiei de Cenzori, 4) alegerea membrilor Consiliului Director, 5) diverse. 
În cadrul Adunării a fost ales preşedinte al Asociaţiei Nicuşor Anton Golişteanu (pentru un mandat de patru ani), iar vicepreşedinte Elena Simion (pentru un mandat de doi ani).
Membrii Consiliului Director al Asociaţiei sunt începând cu data de 26 septembrie: Ana-Maria MiuMarius NiculaeRoxana Moraite (pentru un mandat de doi ani).
Tot în cadrul Adunării a fost aleasă componenţa comisiei de cenzori ai Asociaţiei: PrVasile Grăjdian (preşedinte comisie de cenzori), Aurelia Teodora Pau şi Alexandru Atanase Barna (membri cenzori). 
 
PRIMA TABĂRĂ ORTODOXĂ DIN ROMÂNIA PENTRU FAMILII ŞI CUPLURI
 
Prima ediţie a forumului pentru tineri căsătoriţi şi cupluri intitulat Taina aceasta mare este! a avut loc în perioada 29 august - 1 septembrie 2013 în cadrul Centrului Socio-Pastoral Sf. Cruce de la Mănăstirea Înălţarea Sfintei Cruci - Caraiman, din Buşteni, jud. Prahova. Au participat 12 familii şi cupluri împreună cu copii lor la un program dublu: unul dedicat adulţilor (conferinţe, ateliere, slujbe, activităţi recreative) şi un program dedicat copiilor cu vârste între 3 luni!!! şi 7 ani. Au participat ca invitaţi în forumul pentru familii pr. Pantelimon Şuşnea de la Mănăstirea Oaşa, jud. Alba şi psihoterapeutul Lucian Negoiţă.
 
EDIŢIA A XV-A A FORUMULUI TINEREŢE ŞI SPERANŢĂ

Ediţia a XV-a a Forumului Tinereţe şi Speranţă de la Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus, a avut loc între 22-28 iulie 2013, cu Înalta Binecuvântare a Mitropoliei Ardealului. Au participat 65 de tineri studenţi sau absolvenţi din România, alături de invitaţii forumului: P.S. Sofian Braşoveanu (München), Michael Smith (Franţa), dr. Codruţ Blejan (Germania), Ovidiu Bojor, Pr. Cristian Popa, Lucian Negoiţă, Adrian Mleşniţe (România).
Album foto Forum 2013 (în curând!!!)

Forum 2013: parteneri media & reţele de socializare

Forumul 2013 în ziarul Lumina

  

TABĂRA VARA ADOLESCENŢILOR: UN PROGRAM INEDIT PENTRU 50 DE ELEVI DIN ROMÂNIA ŞI REPUBLICA MOLDOVA

 

Ediţia a VII-a a taberei naţionale a proiectului Dezvoltare - Autocunoaştere - Credinţă implementat de AOLN, intitulată Vara Adolescenţilor, a avut loc între 8-12 iulie 2013, cu Înalta Binecuvântare a Mitropoliei Ardealului, la Mănăstirea Tismana, jud. Gorj. Au participat 50 de elevi din Sibiu, Avrig, Bucureşti şi Chişinău, împreună cu o echipă organizatorică formată din 10 voluntari profesori, medici, preoţi, studenţi, formatori.

Cronică Tabăra Vara Adolescenţilor în Ziarul Lumina.
Album foto tabăra Tismana 2013 (în curând!!!)
PELERINAJ SPECIAL DE PAŞTE LA
MĂNĂSTIREA BRÂNCOVEANU, SÂMBĂTA DE SUS, 17-19 MAI 2013
 
În fiecare an, tinerii din forumul anual Tinereţe şi Speranţă de la Sâmbăta de Sus şi de la Dialogurile pentru credinţă din Bucureşti participă la un pelerinaj pascal la Mănăstirea Brâncoveanu. Acest pelerinaj intitulat Veniţi de lumină! a ajuns anul acesta la a V-a ediţie. Anul acesta pelerinajul a fost integrat în cadrul Congresului Asociaţiei internaţionale Fondacio, chrétiens pour le monde, care a avut loc în perioada 12-18 mai 2013, la Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus, în România. Scopul întâlnirii dintre membrii Asociaţiei internaţionale Fondacio participanţi în Congresul de la Mănăstirea Brâncoveanu şi tinerii din Forumul Tinereţe şi Speranţă este acela de a face cunoscută activitatea Asociaţiei Ortodoxe pentru o Lume Nouă la nivel internaţional, dar şi acela de a cunoaşte persoane implicate în mod serios în lumea romano-catolică în proiecte sociale, pastorale şi de a beneficia de un schimb de experienţă folositor.
Mai multe despre programul, detaliile pelerinajului Veniţi de luaţi lumină! şi înscrieri, vezi aici
 
 ACTIVITĂŢI DIN CADRUL PROIECTULUI D.A.C. ÎN
PROGRAMUL SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN
 
În săptămâna 1-5 aprilie 2013, în cadrul proiectului D.A.C. au avut loc mai multe activităţi cu elevi şi liceeni din diferite şcoli din Bucureşti şi din ţară încadrate în programul Şă ştii mai multe, să fii mai bun:
- 4 aprilie 2013, atelier de încondeiat ouă în Şcoala cu cls. I-VIII nr. 27 „Anatol Ghermanschi” din Braşov. Elevii din trei clase au iniţiaţi în arta incondeierii ouălor de Paşti, de către trei creatori populari aparţinând Asociaţiei „Vatra Hărmanului” din Hărman, jud. Braşov. Activitate realizată în parteneriat între A.O.L.N, Asociaţia Vatra Hărmanului, din Hărman, jud. Braşov, Centrul Arhidiecezan de Diagnoză şi Cercetare Catehumenală, Omiletică şi în Pedagogia şi Metodologia Religiei (C.A.D.C.O. Sibiu), Şcoala cu clasele I.VIII, nr. 27, „Anatol Ghermanschi” din Braşov.
- ateliere de dezvoltare personală şi judecată pozitivă în licee din Bucureşti (Colegiul Tehnic de Poştă şi Comunicaţii  „Gheorghe Airinei”, 1 aprilie 2013, Liceul Teoretic „Marin Preda”, 3 aprilie 2013, Colegiul Tehnic „Petru Maior”, 4 aprilie 2013).