HAI CU NOI LA VALEA PLOPULUI 30 NOIEMBRIE 2012
HAI CU NOI ÎN WEEKENDUL D.A.C DESPRE TRADIŢII 8-9 DECEMBRIE 2012
HAI CU NOI LA FRUNTIŞENI 15 DECEMBRIE 2012
Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă a organizat în perioada postului Naşterii Domnului în anul 2012 următoarele activităţi social - caritabile dedicate copiilor şi persoanelor aflate în dificultate:
- 30 noiembrie 2012: vizită şi pachete pentru 350 de copii din comunitatea de la Valea Plopului - Valea Screzii (Asociaţia Provita).
- 15 decembrie 2012: vizită şi pachete pentru 330 copii preşcolari şi şcolari din comuna Fruntişeni, jud. Vaslui.
- 19 decembrie 2012: colinde şi pachete pentru 30 de tineri şi adulţi cu deficienţe mentale din cadrul proiectelor Fundaţiei Estuar, Bucureşti.
- 21 decembrie 2012: colinde şi pachete pentru bătrânii din Spitalul Sf. Luca din Bucureşti.
- 22 decembrie 2012: ajutoare şi pachete pentru 30 de copii din comuna Joiţa, jud. Giurgiu.
În numele tuturor celor care au simţit bucurie de Crăciun, vă mulţumim pentru sprijinul financiar şi logistic oferit!
Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă a organizat un weekend tematic în cadrul proiectului Dezvoltare - Autocunoaştere - Credinţă dedicat adolescenţilor din Bucureşti. Weekendul intitulat Despre Tradiţii a avut loc în 8-9 decembrie 2012 în Complexul Turistic de la Poiana Pinului, jud. Buzău. Au participat 34 de elevi bucureşteni şi 10 profesori şi voluntari adulţi însoţitori. Programul weekendului a fost dedicat tradiţiilor autentice de Crăciun şi colindelor. A fost editat un caiet de colinde care a fost oferit gratuit elevilor participanţi.
Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă, în colaborare cu Fundaţia Reconciliation in South Est Europe (Sibiu, România) a organizat în perioada 3-4 septembrie 2012 etapa a doua a Consultării transfrontaliere privind VIAŢA INTERCONFESIONALĂ ŞI INTERETNICĂ ÎN MOLDOVA. Întâlnirea a avut loc la Chişinău, la Casa germană Hofnung, Chişinău. Au participat 14 tineri ortodocşi, romano-catolici şi protestanţi din Republica Moldova şi România. Consultarea se încadrează în proiectul desfăşurat în parteneriat cu Fundaţia Reconciliation in South Est Europe, care cuprinde anual 2 întâlniri transfrontaliere între tinerii din România şi cei din Republica Moldova. Ca urmare a acestei întâlniri, tinerii din Republica Moldova şi-au arătat interesul de a participa în forumul Tinereţe şi Speranţă de la Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus şi de a organiza activităţi de natură pastorală - ortodoxă dedicate tinerilor din Republica Moldova.
Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă a organizat în vara anului 2012 proiectele de vară reprezentative ale Asociaţiei dedicate adolescenţilor şi tinerilor: ediţia a VI-a a Taberei naţionale a proiectului Dezvoltare - Autocunoaştere - Credinţă, intitulată Vara Adolescenţilor, între 25-29 iunie 2012, la Mănăstirea Tismana din jud. Gorj (au participat 35 de adolescenţi din şcoli şi licee din România şi Republica Moldova); şi ediţia a XIV-a a forumului Tinereţe şi Speranţă, un forum despre iniţiativă, la Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus, jud. Braşov (au participat 70 de tineri din România).
Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă, în colaborare cu Fundaţia Reconciliation in South Est Europe (Sibiu, România) şi cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Iaşi, a organizat în perioada 7-8 mai 2012 Consultarea transfrontalieră privind VIAŢA INTERCONFESIONALĂ ŞI INTERETNICĂ ÎN MOLDOVA. Întâlnirea a avut loc la Iaşi, în Centru de oaspeţi Sf. Nicolae al Mitropoliei Moldovei şi au participat 16 tineri ortodocşi, romano-catolici şi protestanţi din Republica Moldova şi România. Consultarea se încadrează în proiectul desfăşoarat în parteneriat cu Fundaţia Reconciliation in South Est Europe, care cuprinde anual 2 întâlniri transfrontaliere între tinerii din România şi cei din Republica Moldova. Următoarea întâlnire va avea loc conform agendei proiectului în septembrie 2012 la Chişinău.
Parteneriatul dintre AOLN şi Fundaţia Reconciliation South Est Europe - Sibiu se încadrează în cadrul acţiunilor pe care Asociaţia noastră le propune în vederea dezvoltării grupurilor de lucru din Republica Moldova, pentru implementarea în viitor a proiectelor pastorale şi sociale specifice Asociaţiei în Republica Moldova.
În data de 21-22 aprilie 2012, a avut cea de-a IV-a ediţie a întâlnirii de Paşti intitulată Veniţi de luaţi lumină! a tinerilor din forumul anual de la Mănăstirea Brâncoveanu. Astfel, 20 de membri şi prieteni ai Asociaţiei s-au întâlnit la Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus, într-un pelerinaj pascal care a cuprins un atelier de pregătire a Forumului din vara anului 2012, un atelier de voluntariat în cadrul Asociaţiei, precum şi participarea la sfintele slujbe din cadrul Mănăstirii.
În data de 19-20 aprilie 2012, în cadrul unei vizite ecumenice a unor membri şi prieteni ai Fondacio, chretiens pour le monde, alcătuind un grup de preoţi romano-catolici, pastori protestanţi (luterani, evangelişti, calvini ş.a.), au vizitat grupurile de lucru ale Asociaţiei noastre din Sibiu şi Bucureşti. Întâlnirea din Bucureşti a avut loc în podul Bis. Sf. Fanurie, unde a avut loc un dialog deosebit de interesant despre mărturisirea creştină astăzi, la care au participat voluntari şi tineri din Asociaţie.
Tinerii din Bucureşti participanţi în forumul anual Tinereţe şi Speranţă de la Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus, vor merge miercuri, 11 aprilie 2012, la ora 11h00, la Spitalul Sf. Luca din Bucureşti pentru a-i vizita şi a fi alături de bătrănii bolnavi în prag de sărbătoare. Pentru mai multe informaţii, detalii şi ajutoare financiare şi materiale: Nicuşor Golişteanu, 0748032239, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
În cadrul proiectului D.A.C. au avut loc în săptămâna 2-6 aprilie 2012 (Şcoala altfel) următoarele activităţi:
- În Arhiepiescopia Sibiului, în intervalul 2-4 aprilie 2012 s-a desfăşurat cea a IV-a ediţie a atelierului de încondeiere a ouălor de Paşti „Primăvara adolescenţilor”, organizat de către Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă (A.O.L.N.) în colaborare cu Centrul Arhidiecezan de Diagnoză şi Cercetare Catehumenală, Omiletică şi în Pedagogia şi Metodologia Religiei (C.A.D.C.O. „Mitropolit Andrei Saguna”), „Minisatul Sfântul Andrei” din Braşov şi Complexul Naţional Muzeal „ASTRA” Sibiu. Atelierul face parte din programul de educaţie liturgică şi etnologică desfăşurat de A.O.L.N. împreună cu instituţiile amintite. Luni, 2 aprilie 2012 în Grupul Şcolar Râşnov, marţi, 3 aprilie 2012, în Liceul Teoretic „C. Noica” Sibiu şi miercuri, 4 aprilie 2012, în Şcoala „Regina Maria” Sibiu, elevii vor fi iniţiaţi în arta încondeierii de către meşteri populari din „Minisatul Sfântul Andrei” din Braşov, instruiţi de dl. Sorin Apan.
- În cadrul echipei D.A.C. Bucureşti, au avut loc mai multe ateliere de dezvoltare personală:
marţi, 3 aprilie 2012, 09h00: atelier în Colegiul Tehnic Petru Maior.
marţi, 3 aprilie 2012, 14h00: atelier în Colegiul Marin Preda.
joi, 5 aprilie 2012, 15h00: atelier în Colegiul Tehnic Petru Maior.
vineri, 6 aprilie 2012, 09h00: atelier în Şc. Gen. nr. 87 Mihai Botez.
Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă a organizat în cadrul proiectului pastoral pentru adolescenţi D.A.C. un weekend tematic Despre iniţiativă, în perioada 24-25 martie 2012, în complexul Căprioara din jud. Dâmboviţa..
Album foto weekend tematic D.A.C. 24-25 martie 2012
Weekendul D.A.C. Despre Iniţiativă, 24-25 martie 2012 în media