Tabăra Vara Adolescenţilor de la Mănăstirea Tismana

Activităţile anuale ale proiectului D.A.C. se finalizează, ca o cunună a anului, în tabăra anuală de la Mănăstirea Tismana. Ajunsă anul acesta la a VII-a ediţie, tabăra cuprinde 40 de participanţi adolescenţi din Bucureşti şi Sibiu, care au luat parte de-a lungul anului şcolar la activităţile propuse în cadrul proiectului D.-A.-C. Într-un loc binecuvântat şi plin de har, alături de alţi adolescenţi, fiecare participant îşi împărtăşeşte ideile şi bucuria specifică vârstei adolescenţei, în activităţi adaptate nivelului de înţelegere şi expresie personală.

În vara anului 2013 va avea loc cea de-a VII-a ediţie a taberei între 8-12 iulie 2013.

Înscrieri tabăra Tismana 2013

În tabăra Tismana 2013 au fost invitaţi să participe, ca şi în anii trecuţi, adolescenţi din Republica Moldova. Mai multe detalii aici.

În ediţiile anterioare, programul propus de echipa organizatorică a constat din momente de rugăciune, conferinţe şi discuţii cu invitaţi, dintre care menţionăm pe Î.P.S. Sa, Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale (2009), pe pr. conf. dr. Mihai Săsăujan, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti (2010), pe P.S. Marc Nemţeanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale (2011), mici grupuri, ateliere creative, artistice, sportive, seri tematice, excursii şi vizite ghidate.

Propunând un alt tip de a petrece vacanţa, prin învăţare, dezvoltare şi rugăciune, Tabăra „Vara Adolescenţilor”, are ca mesaj principal importanţa descoperirii fireşti a lui Dumnezeu în viaţa fiecăruia şi a importanţei pe care relaţia cu cei din jurul nostru o are în definirea lumii şi a valorilor adevărate din viaţa noastră.

CE SPUN ADOLESCENŢII DESPRE TABĂRA DE LA TISMANA

Tabăra Tismana 2011 în media

Tabăra Tismana 2010 în media

PROGRAMUL TIP AL UNEI ZILE DE TABĂRĂ:

08.00-09.00 participare la slujbă

09.00-10.00 mic dejun

10.00-12.00 invitatul zilei (conferinţă, discuţii, dezbaterea temei)

12.00-13.00 mici grupuri

13.00-14.00 prânz

14.00-17.00 ateliere

17.00-19.00 prezentarea atelierelor şi înscrierea la atelierele de a doua zi

19.00-20.00 cina

20.00-22.00 seara tematică

ATELIERELE TABEREI:

În tabăra Vara Adolescenţei 2013, organizatorii propun mai multe ateliere:

a) tematice: problemele tinerilor, muzică clasică şi modernă, tradiţii şi obiceiuri, iconografie, film, publicitate ş.a.

b) artistice: teatru, desen, grafică, modelaj, pictură pe sticlă, chitară, dansuri populare ş.a.

c) sportive: fotbal, badmigton, volei, orientare, excursie pe munte.

ORGANIZATORII TABEREI:

Organizatorii taberei proiectului D.A.C. Vara Adolescenţilor 2013 sunt membri adulţi ai Asociaţiei Ortodoxe pentru o Lume Nouă: profesori, psihologi, preoţi, asistenţi sociali, doctori, studenţi, care se implică în organizare în mod voluntar.

BUGETUL TABEREI:

Din totalul costului taberei „Vara Adolescenţilor”, ediţia a VI-a, echipa organizatorică propune o taxă de participare de 330 lei/persoană, care include transport autocar, cazare, masă, ateliere.

Mulţumim persoanelor fizice şi juridice interesate de proiectul nostru, prin contribuţia cărora putem propune tuturor participanţilor acest preţ. Există şi posibilitatea de a acorda burse de participare, astfel încât niciun adolescent să nu fie pus în situaţia de a nu participa în tabără din motive financiare.

Proiectul taberei este nonprofit, toţi membrii echipei organizatorice contribuind cu aceeaşi taxă.

EDIŢII ANTERIOARE ALE TABEREI